21. ULUSLARARASI GELENEKSEL VE KÜLTÜREL YAPRAK FESTİVALİ

21.ULUSLARARASI GELENEKSEL VE KÜLTÜREL ERBAA YAPRAK FESTİVALİ

21.Uluslararası Geleneksel Ve Kültürel Erbaa Yaprak Festivalimiz Cuma günü saat 17:00 de kortej yürüyüşü ile başladı.

Kortej yürüyüşüne Mhp Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Çevre ilçe beldelerden gelen belediye başkanları 7 farklı ülkeden gelen folklor grupları, Kuzeyin Uşakları folklor grubu, Erbaa’da ki spor ve kültür kulüpleri Erbaa protokolü ve çok sayıda Erbaalının katılımı ile çok renkli görüntülere sahne oldu.

Cumhuriyet Meydanında Festival Meşalesinin yakılmasının ardından açılışı yapılan Erbaa Sanayi Ürünleri fuarında Erbaa’da üretimi yapılan sanayi ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Erbaa Yaprağından yapılan yaprak sarma ve zeytinyağlı yaprak sarması yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Cumhuriyet Meydanında 21.Uluslararası Geleneksel Ve Kültürel Erbaa Yaprak Festivali kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının konseri için Erbaalılar Cumhuriyet Meydanını ve bağlı cadde sokakları doldurdu.

27 temmuz Cumartesi ikinci günü ise Sabah yüzme,tenis,bisiklet yarışmaları çok çekişmeli ve heyecanlı geçti. Öğleden sonra Park Vadide atlı okçuluk gösterileri ile çocuklarımızın için Park Vadide  çocuk şenlikleri  ve moderator uçak gösterileri yapıldı.Akşam ise Erbaa İlçe stadyumunda Çevre il ve ilçelerden gelen ve Erbaa’lı binlerce izleyici Cem belevi ve Simge Konseri coştu.

28 temmuz Pazar günü son gün küçük yaylada hemşerilerimiz pikniklerini yaparken Ayşegül Pınar,Necmettin Koca,Zeynep Başkan ve Latif doğan konserleri ile de eğlendiler.

21.Uluslararası Geleneksel Ve Kültürel Erbaa Yaprak Festivalinin kapanış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Karagöl şöyle dedi;

Sevgili hemşerilerim; 21.Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Erbaa Yaprak Festivali kapsamında üç gün süresince eğlendik, çeşitli spor yarışmaları yaptık, Farklı kültürel faaliyetler yaptık ve Yabancı misafirlerimiz vesilesi ile farklı kültürlerin insanlarını tanıma fırsatı bulduk. Küçük Yaylamızda pikniğimizi yaptık. Şimdi ise 21.Ulusalararası Geleneksel ve Kültürel Erbaa Yaprak Festivalinin sonuna geldik. Sizlerden özellikle dileğim yayladan dönerken her zamankinden daha dikkatli hareket etmeniz. Çünkü hiçbir hemşerimin burnunun kanamasına dahi gönlüm razı gelmez. Biliyorum ki sizde bu kardeşiniz kırmayacaksınız.

Sizlere veda etmeden önce festivalimizin yapılmasına destek olan Tokat Valimiz sayın Dr. Ozan Balcı Bey’e Erbaa Kaymakamız Sayın Bülent Karacan Bey’e Festivalimiz süresince bizlerin ve misafirlerimizin güvenliğini sağlayan İlçe Jandarma komutanımıza ve personellerine, ilçe Emniyet Müdürümüze ve tüm polis kardeşlerime, Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, Belediyede ki mesai arkadaşlarıma,basınımızın değerli temsilcilerine festival boyunca bizleri yalnız bırakmayan siz saygıdeğer sevgili hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.

Seneye 22.Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Yaprak Festivalinde buluşmak üzere hepinizi Allah’a emanet ediyorum.’ Dedi.

Oluşturulma Tarihi : 29.07.2019